1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 26 квітня – роковини...

26 квітня – роковини Чорнобильської катастрофи та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з моменту страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної трагедії світового масштабу на Чорнобильській АЕС.

Це одна з найстрашніших катастроф в історії людства, у результаті якої було порушено традиційний уклад життя мешканців багатьох населених пунктів, тисячі людей зазнали негативного впливу на здоров’я. З того часу в Україні щороку вшановують ліквідаторів наслідків аварії та всіх людей, хто загинув  від цієї катастрофи.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану героїзму та самовідданості ліквідаторам страшної аварії. Ціною власного життя та здоров’я вони ліквідували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, стали назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті!

За матеріалами з фондів Державного архіву Одеської області підготовлено виставку архівних документів, присвячену трагедії Чорнобильської катастрофи та Міжнародному дню пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Виставка доступна за посиланням: https://archive.od.gov.ua/909175-2/ Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку зараз!