1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. «Вистояли – переможемо!». Інформаційні...

«Вистояли – переможемо!». Інформаційні матеріали до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну

24 лютого 2023 року виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку агресорка розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році.

У лютому 2014 року в порушення принципів міжнародного права російська федерація розпочала збройну агресію проти України. В результаті були окуповані українські території: Автономна Республіка Крим, місто Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. росія здійснила незаконну анексію Криму та розв’язала бойові дії на сході України.

Збройне вторгнення, а також подальша діяльність окупаційних адміністрацій супроводжуються злочинами проти життя та здоров’я людей, свободи совісті та переконань, державної, громадської та приватної власності, нанесенням шкоди довкіллю, регіональній та міжнародній безпеці. Державний архів Одеської області пропонує ознайомитися з інформаційними матеріалами Українського інституту національної пам’яті до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну «Вистояли – переможемо!», які доступні за посиланням: https://archive.od.gov.ua/informaczijni-materialy-do-richnyczi-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-rf-v-ukrayinu-vystoyaly-peremozhemo/