1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Документальна виставка «До Дня...

Документальна виставка «До Дня Соборності України»

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме цього дня 103 роки тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР).

Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

В рамках заходів з нагоди Дня Соборності України, Державний архів Одеської області публікує унікальні архівні документи з фондів: «Одеська міська управа», «Управління Одеського поштово-телеграфного округу», «Одеська рада робочих депутатів і представників армії та флоту», особового фонду професора І.А. Лінниченка, фотокопії брошур та листівок з «Колекції журналіста І.Р. Бродовського». Документальна онлайн виставка доступна за посиланням:

В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність. Тож нехай цей урочистий день утвердить нас у єдності та патріотизмі, додасть кожному наснаги працювати задля блага нашої країни та добробуту наших людей.

Міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!