1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 28 червня – День...

28 червня – День Конституції України

28 червня 2023 року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції України – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Конституція України визначає, що Україна є правовою державою, яка базується на принципах поваги до особи й недоторканості її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону. Забороняє дискримінацію. У Конституції України закріплений суверенітет Української держави.

Захист суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції України українці демонструють вже майже десять років, боронячи батьківщину від російської агресії.

З нагоди відзначення 27-ї річниці Конституції України за матеріалами з фондів Державного архіву Одеської області підготовлено виставку архівних документів «З Днем Конституції України», яка доступна за посиланням: https://archive.od.gov.ua/909543-2/ Державний архів Одеської області пропонує ознайомитися з тематичними матеріалами Українського інституту національної пам’яті «Інформаційні матеріали до Дня Конституції України – 2023», які доступні за посиланням: https://archive.od.gov.ua/ukrayinskyj-instytut-naczionalnoyi-pamyati-2/