1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 09 червня – Міжнародний...

09 червня – Міжнародний день архівів

Міжнародний день архівів відзначається щорічно 09 червня за ініціативи Міжнародної ради архівів та був заснований у листопаді 2007 року на Генеральній асамблеї у м. Квебек (Канада). Цей день створює можливість діалогу між користувачами архівів, архівістами та представниками влади.

У зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України, українські архівісти сьогодні використовують всі можливості, щоб забезпечити збереження документів Національного архівного фонду, продовжувати функціонування архівних установ. Відбувається оцифрування документів, їх онлайн презентація на сайтах архівів. Державний архів Одеської області розпочав збір документальних свідчень та створив фонд про російсько-українську війну «Російсько-українська війна в документах і спогадах сучасників». Долучитися до цієї важливої історичної справи і внести свої матеріали, за які вам будуть вдячні наступні покоління, може кожний українець.

Мета заходів, що відбуваються у межах відзначення Міжнародного дня архівів – сприяння збереженню, розвитку і використанню світової архівної спадщини, а також залучення уваги громадськості до досягнень і проблем архівної справи.

Вітаємо всіх, хто причетний до архівної справи з Міжнародним днем архівів!

Спільними зусиллями переможемо рашизм і прийдемо до перемоги! Слава Україні!