1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Засідання колегії Одеської обласної...

Засідання колегії Одеської обласної державної адміністрації

30 листопада 2021 року директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук дистанційно взяв участь у засіданні колегії Одеської обласної державної адміністрації.

Під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, проведено засідання колегії обласної державної адміністрації у роботі якої взяли участь члени колегії, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, голова Одеської міськради Геннадій Труханов, керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та територіальних громад.

Відповідно до порядку денного наради розглянули та обговорили підсумки виконання місцевих бюджетів Одеської області за 9 місяців 2021 року. З даного питання доповіла директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Марина Зінченко.

Одним із питань порядку денного стало обговорення підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення у територіальних громадах області. За словами доповідача – директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування облдержадміністрації Дмитра Радулова, середньомісячна заробітна плата штатних працівників на підприємствах Одеської області за період січень-вересень 2021 року становить 11 979 грн. Серед регіонів України Одещина займає 11 місце.

За результатами обговорення, голова Одеської обласної державної адміністрації доручив районним державним адміністраціям, структурним підрозділам обласної державної адміністрації та рекомендував долучитися до виконання територіальним громадам області систематично проводити роботу з керівниками, представниками власників або органів управління підприємств, установ та організацій, що мають заборгованість з виплати заробітної плати та податків до бюджету, також проводити роботу з керівниками суб’єктів господарювання щодо підвищення рівня заробітної плати працівникам підприємств, організацій, установ до рівня не нижче середньогалузевого по області.