1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До 90-річчя утворення Одеської...
  6. /
  7. До 90-річчя Одеської області

До 90-річчя Одеської області

(Татарбунарська міська територіальна громада Білгород-Дністровського району)

Татарбунарська міська територіальна громада була утворена внаслідок адміністративно-територіальної реформи в Україні 17 липня 2020 року, шляхом об’єднання Струмківської, Баштанської, Нерушайської, Борисівської, Глибоківської, Білоліської, Дмитрівської сільських та Татарбунарської міської рад.

Татарбунарська МТГ з входить до складу Білгород-Дністровського району Одеської області. Адміністративний центр – місто Татарбунари.

На даний час до складу громади входить одне місто – Татарбунари, а також 9 сіл: Баштанівка, Білолісся, Борисівка, Глибоке, Дельжилер, Нерушай, Нова Олексіївка, Струмок, Спаське.

На території громади протікають річки Дракуля, Нерушай, Кагпач частково Когильник, Сарата, також розташований лиман Сасик.

Детальну інформацію про історію і сьогодення, здобутки, мальовничі краєвиди і працьовитих людей Татарбунарської міської територіальної громади дивіться у матеріалі, підготовленому фахівцями громади разом з представниками Білгород-Дністровської РДА за посиланням:  https://bd-rda.od.gov.ua/do-90-richchya-utvorennya-odeskoyi-oblasti-tatarbunarska-miska-rada/