1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини
  6. /
  7. Вшанування пам’яті жертв Голодомору...

Вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Пропонуємо 26 листопада, о 16:00, долучитися разом із громадою до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

Вшановуючи тих, хто загинув у страшні часи Голодомору, Державний архів Одеської області розмістив онлайн виставку архівних документів «Голодомор 1932-1933 роки. Збережи пам’ять! Збережи правду!»: https://archive.od.gov.ua/vystavky-on-lajn/do-rokovyn-golodomoru-1932-1933-rokiv-vystavka-on-lajn-dokumentiv-i-publikaczij/ В розділі «Виставки он-лайн» розміщені інформаційні матеріали до вшанування пам’яті жертв Голодомору – геноциду Українського народу : https://archive.od.gov.ua/ukrayinskyj-instytut-naczionalnoyi-pamyati/