1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До 90-річчя утворення Одеської...
  6. /
  7. До 90-річчя Одеської області...

До 90-річчя Одеської області (с. Мигаї, Роздільнянський район)

Роздільнянський район  є прикордонним районом України з територіальним розміщенням у центральній частині Одеської області. Адміністративний центр району – місто Роздільна. Район створено відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ на базі вже існуючого Роздільнянського раойну та територій колишніх 3-х районів: Роздільнянського, Великомихайлівського, Захарівського районів та Саханської сільської ради Ширяївського району.

Територія району складає 3,6 тис.кв.км., або 10,7% площі Одеської області. До території району ввійшли 9 територіальних громад.

За поділом питома вага громад в загальній площі району становить:

Роздільнянська ТГ – 21%,

Захарівська ТГ – 20%,

Великомихайлівська ТГ – 17%,

Цебриківська – 8%;

Великоплосківська ТГ – 7%,

Затишанська ТГ – 7%,

Лиманська ТГ – 7%,

Степанівська ТГ – 7%,

Новоборисівська ТГ – 6%.

Населення району – 101,9 тисяч осіб, 10% населення району проживає в адміністративному центрі – м. Роздільна, що становить 17,75 тисяч осіб.

На території Новоборисівської громади Роздільнянського району Одеської області розкинулося затишне село Мигаї.  Років 200 тому назад, за переказами старожилів, на місці сучасного села Мигаї вперше з’явилося поселення людей. За іменем поміщика Мигая, якому належала ця земля, одержала ім’я балка, в якій містилося поселення. Звідси і походить назва села. Детальніше про мальовниче село Мигаї, де живуть працьовиті люди і зберігається колорит українського села читайте у матеріалі підготовленому до 90-річчя Одещини фахівцями Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району за посиланням: https://novoborysivska-gromada.gov.ua/migai-11-45-59-23-03-2020/