1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До 90-річчя утворення Одеської...
  6. /
  7. До 90-річчя Одеської області...

До 90-річчя Одеської області (Шабівська сільська територіальна громада)

Білгород-Дністровський район створено відповідно до постанови Верховної Ради України № 807-ІХ від 17 липня 2020 року. До його складу входять 16 територіальних громад, а саме: Білгород-Дністровська і Татарбунарська міські громади; Саратська і Сергіївська селищні громади; Дивізійська, Кароліно-Бугазька, Кулевчанська, Лиманська, Маразліївська, Мологівська, Петропавлівська, Плахтіївська, Старокозацька, Тузлівська, Успенівська і Шабівська сільські територіальні громади.

В рамках відзначення 90-річчя утворення Одеської області Державний архів Одеської області запрошує до перегляду презентаційних матеріалів, підготовлених Шабівською сільською територіальною громадою.

Шабо – винна столиця Бессарабії

Унікальне географічне розташування, піщані береги Дністровського лиману, м’який клімат, цілюще повітря, наповнене свіжістю фруктових ароматів і енергією сонця – все це Шабо – місце, здавна оспіване в легендах і баладах, місце, яке завжди вважалося унікальною виноградарською зоною, а Бессарабські простори споконвіку привертали увагу поціновувачів одного з найдревніших ремесл – виноробства. Крім виноробства тут широко розвинена аграрна галузь, тут рясніють овочами поля і присадибні ділянки працьовитих людей, а сади щороку дивують високими врожаями найкращих сортів фруктових дерев. Чималої уваги заслуговують у селі Шабо сироварні, продукція яких відома як в Україні, так і за кордонами нашої держави.

Невеличку відео презентацію про Шабівську сільську територіальну громаду можете переглянути за посиланням: https://bd-rda.od.gov.ua/shabivska-silska-rada/