1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Поповнення архівної колекції поштовою...

Поповнення архівної колекції поштовою маркою «Русскій воєнний корабль, іді …!»

Державним архівом Одеської області ініційовано створення архівної колекції  щодо документування воєнних подій, пов’язаних із повномасштабним російським вторгенням  в  Україну 24 лютого 2022 року. Сьогодні колекція поповнилась українською поштовою маркою «Русскій воєнний корабль, іді …!». Ця фраза – відповідь українських прикордонників, захисників острова Зміїний, російському кораблю на пропозицію здатися в день вторгнення військ рф в Україну 24 лютого стала символом мужності та незламного духу українського народу у боротьбі проти росії.

Марку створено за ескізом переможця народного конкурсу на кращій ескіз поштової марки кримчанина Бориса Гроха, презентовано та уведено в обіг 12 квітня 2022 року.

Виражаємо подяку Одеській Дирекції АТ «Укрпошта» за можливість придбання марки, яка безперечно стане окрасою новоствореної колекції.

Просимо підприємства, установи та організацій незалежно від форм власності, громадські об’єднання, релігійних організацій, а також фізичних осіб (державних, політичних, громадських діячів, діячів науки і техніки, літератури та інші) долучатись до поповнення архівної колекції для відображення подій сьогодення в історії.