1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. День пам’яті та примирення...

День пам’яті та примирення та 77-ма річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У травні в Україні відзначають День пам’яті та примирення (8 травня) та 77-му річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дні присвячені пам’яті та вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму. Вшановують воїнів, «жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни».
Друга світова війна – найбільш кривава та жорстока сторінка в історії людства. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства.


Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не
забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими.


З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 77-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Державним архівом Одеської області підготовлено онлайн – виставку.