1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Засідання колегії Одеської обласної...

Засідання колегії Одеської обласної державної адміністрації

22 лютого 2022 року директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук дистанційно взяв участь у засіданні колегії Одеської обласної державної адміністрації, яку провів голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Важливим питанням порядку денного чергового засідання колегії Одеської облдержадміністрації, стало обговорення поточного стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області, підвищення її рівня та легалізації зайнятості населення у територіальних громадах регіону.

«За даними Державної служби статистики середня заробітна плата штатних працівників в Україні у грудні 2021-го року зросла до 17453 гривень, в Одеській області – до 15379 грн. Збільшення рівня середньої заробітної плати відбулось за рахунок таких галузей: державне управління й оборона; промисловість; постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря; інформація та телекомунікації; професійна, наукова та технічна діяльність; освіта. Протягом січня – грудня 2021-го року за рівнем середньомісячної заробітної плати штатних працівників серед регіонів України Одеська область займала 11 – 12-те місця. За рівнем середньомісячної заробітної плати у галузях транспорту, фінансової та страхової діяльності, інформації та телекомунікацій, мистецтва і спорту Одеська область знаходиться у лідерах серед регіонів України, займаючи 4 – 6-те місця. При цьому у галузях державного управління, охорони здоров’я, тимчасового розміщування харчування, промисловості, освіти, оптової та роздрібної торгівлі за результатами 2021-го року область займала 12 – 16 місця; найгірша ситуація спостерігається у галузі будівництва – 20-те місце», – доповів директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування облдержадміністрації Дмитро Радулов.

За результатами обговорення, голова обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький рекомендував територіальним громадам області, в рамках роботи комісій з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, опрацювати підприємства в яких рівень заробітної плати нижчий мінімального і середнього по Одеській області.