1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Практика студентів Одеського національного...

Практика студентів Одеського національного університету імені І.І. Мечникова

З 07 лютого по 20 лютого 2022 року в Державному архіві Одеської області проходить архівна практика студентів 3-го курсу спеціальності «Історія та археологія» факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

В рамках співпраці Державного архіву Одеської області з Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова розпочалася архівна практика студентів 3-го курсу факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Програмою практики передбачено вивчення процесів формування Національного архівного фонду, пошук архівної інформації у фондах архіву, користування науково-довідковим апаратом, ознайомлення з умовами зберігання, обліку та фізичної схоронності документів Національного архівного фонду.

Цього року практика студентів проходить у змішаному форматі – в приміщенні архіву та дистанційно. На початку практики була проведена установча конференція для студентів, протягом якої студенти були ознайомлені з історією заснування Державного архіву Одеської області; сучасною структурою і обсягом фондів та їх складовими; науково-довідковим апаратом архіву; типом каталогів; порядком оформлення користувачів у читальному залі архіву.

Також на установчій конференції студентам були роз’яснені завдання та обов’язки на час проведення практики, особлива увага, була приділена дотриманню правил техніки безпеки. Для тих студентів, які не мали змоги прибути на практику до архіву, протягом всієї конференції забезпечується дистанційний зв’язок за допомогою сервісу ZOOM.

Керівник практики від Державного архіву Одеської області заступник директора-начальник відділу використання документів НАФ, інформації, публікації та зовнішніх зв’язків Сергій Крачков, від Одеського національного університету імені І.І. Мечникова заступник декана факультету історії та філософії, доцент Олена Синявська.

У лекційній роботі із студентами були задіяні: начальник відділу зберігання, обліку та фізичної схоронності документів НАФ Світлана Виногловська, головний спеціаліст Марина Зарицька, головний науковий співробітник Володимир Бородін, старший науковий співробітник Іван Ладиженський.