1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Селекторна нарада Одеської обласної...

Селекторна нарада Одеської обласної державної адміністрації.

11 січня 2022 року директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук дистанційно взяв участь у селекторній нараді з головами районних державних адміністрацій, районних рад та територіальних громад Одеської області. Нараду проводив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Відповідно до порядку денного наради було розглянуто та обговорено актуальне питання нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

З даного питання доповів директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської облдержадміністрації Дмитро Радулов, який наголосив що органам місцевого самоврядування важливо мати широкий перелік джерел та інструментів наповнення місцевих бюджетів. Це запорука фінансової спроможності та більших можливостей для розвитку територій. Можливості злучати додаткові ресурси до місцевих бюджетів дають зміни до Податкового кодексу, завдяки яким, громади зможуть краще планувати свої фінанси та ефективно адмініструвати місцеві податки і збори.

В ході селекторної наради розглянули питання поточного стану захисту державного кордону у межах Одеської області. Доповів директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської облдержадміністрації Сергій Готко.

На селекторній нараді голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький розповів, що в 2022 році в Одеській області стартує програма «Велика термомодернізація», яка дозволить здобути енергетичну незалежність та застрахуватися від подальшого зростання цін на енергоресурси. Програма Президента України «Велика термомодернізація» розпочнеться з утеплення 5000 багатоквартирних будинків по всій країні.

«Мета програми – скорочення втрати тепла та споживання газу, що допоможе знизити суми у платіжках населення та посилить енергетичну незалежність. На реалізацію програми «Велика термомодернізація» передбачено близько 50 млрд гривень» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.