1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 16 грудня в Держархіві...

16 грудня в Держархіві відбулася міжнародна зустріч

З робочим візитом до Державного архіву Одеської області завітав Посол Румунії в Україні пан Алєксандру-Віктор Мікула, який займає посаду представника Румунії з особливими повноваженнями в питаннях боротьби з антисемітизмом. Супроводжували дипломата т.в.о. Генерального консула Румунії в Одесі Тіберіу-Леонід Шарпє, директор Центру вивчення історії євреїв Румунії Адріан Чофлінке, професорка факультету політичних наук Університету «А.І. Куза» Діана Мергеріт. У зустрічі також брала участь Другий секретар Представництва МЗС України в Одесі Ілона Пукаляк. Поважних гостей зустрів директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук, який розповів почесному гостю про діяльність і напрацювання Державного архіву та окреслив перспективи подальшої роботи в частині міжнародної співпраці.


Пан Посол засвідчив керівництву і працівникам Держархіву глибоку повагу та вдячність за сприяння у дослідницькій роботі румунських науковців, що вивчають архівні документи в рамках реалізації проєкту увічнення пам’яті жертв Голокосту, війни і політичних репресій. В рамках зустрічі обговорено питання подальшої співпраці між Держархівом та науковцями та архівістами Румунії, зокрема про можливість підписання двосторонніх угод за різними напрямками діяльності. Поважні гості ознайомились з виставкою архівних документів періоду Другої світової війни та виданнями підготовленими Державним архівом Одеської області.


Шановний пан Посол залишив вдячні відгуки у гостьовій книзі, подякував за теплий прийом та запевнив у продовжені і розвитку міжнародних стосунків на взаємовигідних умовах. Директор Державного архіву Одеської області засвідчив свою повагу гостям та подарував пану Послу копію Указу 1879 року про призначення Генеральним Консулом в Одесі Христіана Балаша, оригінал якого зберігається в Державному архіві Одеської області.