1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 13 грудня Держархів відвідала...

13 грудня Держархів відвідала міжнародна делегація

В рамках реалізації проєкту увічнення пам’яті жертв Голокосту, війни і політичних репресій 13 грудня 2021 року Державний архів Одеської області з робочим візитом відвідала міжнародна делегація  у складі т.в.о. Генерального консула Румунії в Одесі пана Тіберіу-Леоніда Шарпє та науковців Румунії, а саме: директора Центру вивчення історії євреїв Румунії, пана Адріана Чофлінке та професорки факультету політичних наук Університету «А.І. Куза» (м. Ясси) пані Діани Мергеріт.

З почесними гостями зустрілися представники Держархіву у складі директора – Петра Лук’янчука, першого заступника директора – Сергія Осипенка та заступника начальника відділу науково-довідкового  апарату – Наталії Привалової.

Під час робочої зустрічі Петро Лук’янчук розповів гостям про історію, становлення, сучасні напрацювання та основні напрямки діяльності  Держархіву.

Про наукову, міжнародну діяльність та  вивчення міжнародного досвіду діяльності архівних установ в рамках комунікативних заходів Держархіву розповіла Наталія Привалова.

Пан Тіберіу-Леоніда Шарпє засвідчив представникам Держархіву глибоку вдячність і звернувся до керівництва Держархів з проханням щодо сприяння роботи румунських дослідників з документами періоду Другої світової війни та часів окупації.

Сторони дійшли згоди та виказали сподівання про подальшу плідну співпрацю з питань реалізації міжнародних проєктів.

Довідково

Генеральне консульство Румунії в Одесі – консульська установа,  яка виконує свої функції в межах Кіровоградської, Миколаївської,  Одеської, Херсонської областей та Автономної Республіки Крим.