1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. Апаратна нарада Державного архіву...

Апаратна нарада Державного архіву Одеської області

Директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук провів 22 листопада чергову апаратну робочу нараду за участю керівників структурних підрозділів Держархіву.

На апаратній нараді було розглянуто питання організації роботи щодо приймання та узагальнення річних звітів від архівних установ області за 2021 рік та плану розвитку архівної справи на 2022 рік відповідно до наказу Державної архівної служби України від 23.10.2021 №133(зі змінами).

Доповів з цього питання заступник директора-начальник відділу використання НАФ, інформації, публікації та зовнішніх зв’язків Сергій Крачков: «При складенні планів заповнюються відповідні графи. До плану складається стисла пояснювальна записка, в якій формулюються головні завдання архіву на планований рік. Пояснення до розділів плану подаються з посиланням на індекси відповідних пунктів плану. Плани, підписані укладачем та затверджені директором Держархіву, надсилаються до Укрдержархіву до 05 січня 2022 року». З метою своєчасної підготовки планово-звітної документації було запропоновано підготувати та направити відповідні листи до архівних установ області щодо надання до Держархіву до 01.12.2021 інформації, за визначеним Наказом-133 формами – визначив основну суть питання Сергій Крачков.

Про проведення навчальних онлайн семінарів відповідно до Плану-графіка комунікаційних заходів та семінарів – навчань із працівниками підприємств, установ, організацій з питань архівної справи та діловодства, поінформувала координатор комунікаційних заходів Держархіву заступник начальника відділу науково-довідкового апарату Наталія Привалова: «З метою підвищення ефективності проведення навчальних онлайн семінарів зі працівниками підприємств, установ, організацій з питань архівної справи та діловодства, проводиться відповідна робота у формі анкетування та опитування через електронні аплікаційні форми, що дозволяє виявити їх потреби та оперативно реагувати на запити. Напрацьовується досвід відео фіксації та розміщення відеозаписів комунікативних заходів на каналі YouTube, що дозволяє зацікавленим повертатися до переглядів навчальних семінарів та досконало вивчити професійні рекомендації спікерів» – наголосила Наталія Привалова.

Відповідно до порядку денного наради поінформувала про стан роботи з документами у державному архіві начальник відділу звернень громадян, документообігу та контролю за виконанням документів органів влади Алла Єрмакова.

За результатами апаратної наради було надано протокольні доручення керівникам структурних підрозділів Держархіву для удосконалення подальшої роботи Державного архіву Одеської області.