1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини
  6. /
  7. 7 вересня 2021 року...

7 вересня 2021 року директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук взяв участь у селекторній нараді з головами районних державних адміністрацій, районних рад, міськими, селищними та сільськими головами Одеської області, яку проводив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

В ході роботи селекторної наради було розглянуто низку нагальних питань сьогодення.

Про взаємодію Головного управління ПДС в Одеській області з територіальними громадами області з питань адміністрування місцевих податків і зборів доповідала начальник  Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Юлія Шадевська. Розглянули проблеми додержання законодавства про оплату праці та порушення у сфері податкового боргу. Також піднімалося питання про одноразове добровільне декларування.

За результатами обговорення доручено райдержадміністраціям налагодити співпрацю між територіальними громадами та органами ДФС  щодо легалізації виплати заробітної плати та проведення нормативно-грошової оцінки земель.  

Відповідно до порядку денного директор департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Тетяна Дементьєва доповідала про забезпечення житлом за рахунок коштів субвенції з державного бюджету деяких категорій громадян. Після обговорення виступу доручено: громадам – створити місцеві комісії для розгляду заяв на призначення грошової компенсації; райдержадміністраціям – забезпечити використання субвенції 2021 року у повному обсязі.

Про епідеміологічну ситуацію з поширення гострої респіраторної хвороби COVID-9, короновірусом SARS-CoV-2 на території Одеської області доповідала директор Департаменту охорони здоров’я Наталія Захар’єва. Наразі в Одеському регіоні підвищується рівень захворюваності в порівнянні з літнім періодом, водночас темпи вакцинації населення зросли у 8 разів. 

В рамках обговорення доповіді торкнулись питання розвитку телемедичних технологій, які саме в період пандемії є актуальним та безпечним методом надання високоспеціалізованої якісної медичної допомоги. Враховуючи це та завдяки зусиллям керівництва, Одещина – серед лідерів в інформаційно-медичних технологіях.