1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 14 вересня 2021 року...

14 вересня 2021 року директор Державного архіву Одеської областіПетро Лук’янчук дистанційно взяв участь у селекторній нараді з головами районних державних адміністрацій, районних рад, міськими, селищними та сільськими головами. Нараду проводив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Одне з важливих питання обговорили на нараді – підсумок моніторингу діяльності голів територіальних громад області (як експериментального проєкту). Низку показників, за якими проводилася оцінка, запозичено із моніторингу, за яким оцінюється робота голів облдержадміністрацій, адже територіальні громади є невіддільною частиною регіону. Зокрема, оцінювались рівень охоплення дітей дошкільною освітою, кількість укладених декларацій з сімейними лікарями, охоплення соціальних закладів високошвидкісним інтернетом, забезпеченість ЦНАП тощо. Тобто за основу взяті показники, які напряму впливають на соціально-економічний розвиток громади. Доповів з цього питання директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов.


Перебіг вакцинальної кампанії знаходиться на постійному щоденному контролі в обласній та районних державних адміністраціях Одеської області. Особливо це стосується вакцинації працівників закладів середньої освіти, від рівня якого залежить навчальний процес. Про динаміку показників щеплень в Одеському районі доповідали очільники райдержадміністрацій. Наразі зі всіма громадами області проводиться значна роботу щодо прискорення вакцинації освітян. Багато залежить від вчасного й неупередженого інформування населення. Інформуванню громадськості щодо діяльності органів влади було присвячено друге питання селекторної наради, з якитм виступила начальник управліня комунікацій та інформаційно політики Одеської облдержадмінісатрації Анжеліка Легеза. Для удосконалення цього напрямку роботи прийнято рішення провести низку методичних семінарів та навчань.