1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини у слайдер
  6. /
  7. 14 вересня 2021 року...

14 вересня 2021 року директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук взяв участь у черговій апаратній нараді під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького.

Ключовим питанням наради було обговорення стану роботи із залучення цільових коштів шляхом субвенцій з державного бюджету та коштів, передбачених для реалізації державних програм. З цього питання доповідала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Марина Зінченко. Існує 65 загальнодержавних програм, які можливо залучити на розвиток області. Крім того, для проведення заходів залучаються кошти із додаткових джерел. Зокрема, вже сформовано 10 проєктів ДФРР, 9 з яких в рамках Проєкту Президента «Велике будівництво» будуть завершені вже в поточному році.


Також Марина Зінченко звернула увагу керівників профільних структурних підрозділів облдержадміністрації на вимоги чинного бюджетного законодавства щодо необхідності використання виділених коштів державних субвенцій протягом поточного бюджетного року (не пізніше 15-го грудня), початком закінчення якого є вересень.  За результатами виступу та обговорення цього актуального питання голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький наголосив на необхідності більш тісної та злагодженої співпраці кожного підрозділу ОДА з профільними міністерствами. Також Сергій Гриневецький надав відповідні доручення керівниками структурних підрозділів щодо активізації зусиль із залучення коштів по 18-ти бюджетних програмах, по яких розпочато відпрацювання з міністерствами, та по 15-ти інших – для можливого відпрацювання.


Також в рамках апаратної наради заслухали інформацію про стан роботи урядової «гарячої лінії». Цей механізм дозволяє оперативно розв’язувати проблемні питання, які порушуються у зверненнях громадян, а також удосконалювати роботу органів виконавчої влади з урахуванням громадської думки.