1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини
  6. /
  7. Обласна комплексна програма «Культура...

Обласна комплексна програма «Культура Одещини – 2020-2022 роки» в дії.

З метою виконання завдань, пов’язаних із реалізацією державної політики в галузі культури, Одеською обласною радою в грудні 2019 року було затверджено обласну комплексну програму «Культура Одещини – 2020- 2022 роки». Ініціатором та розробником програми є Департамент культури, національностей, релігії та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації.

Розробка та реалізація зазначеної програми є важливим чинником і вимогою часу, що продиктовано процесами реформування національної системи культури, необхідністю створення нової моделі базової мережі закладів, інших вимог сьогодення; збирання, збереження, використання і поширення інформації про матеріальні та духовні цінності у сфері культури тощо.

Програмою передбачено додаткове фінансування для вирішення низки проблемних питань, які заважають повноцінній трансформації культурної сфери відповідно до сучасних вимог та запиту населення.

Обласною комплексною програмою «Культура Одещини – 2020-2022 роки» визначено основні напрями діяльності та заходи, серед яких «Розвиток та популяризація архівної справи «Архів – захист історичної пам’яті Одещини». З метою створення належних умов для забезпечення архівування, збереження архівних документів та створення належних умов для використання архівних фондів в рамках програми нещодавно Державний архів Одеської області отримав в користування 1000 архівних коробів.

Звісно, потреби Держархіву значно більші, але і невелика фінансова допомога сприяє вдосконаленню і покращенню результатів діяльності архівних установ України, бо, як зазначено у проєкті Стратегії розвитку архівної справи на період до 2025 року, що широко обговорюється на загальнодержавному рівні: розвиток архівної справи зумовлений «…необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості і конкурентоспроможності архівної галузі в нових економічних і соціокультурних умовах, поширення позитивного іміджу архівних установ…».