1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини
  6. /
  7. 21 липня під головуванням...

21 липня під головуванням в.о. директора Державного архіву Одеської області Сергія Осіпенка проведено апаратну нараду за участю представників директорату і керівників структурних підрозділів.

Відповідно до затвердженого порядку денного під час наради було обговорено низку актуальних питання діяльності держархіву. Особлива увага приділялася аналізу роботи за перше півріччя 2021 року.

Очільники структурних підрозділів звітували про виконання планових завдань у розрізі окремих показників.

Змістовним був виступ начальника відділу звернення громадян, документообігу та контролю за виконанням документів органів влади Алли Єрмакової, на думку якої значно зросла ефективність роботи завдяки введенню в дію «електронної приймальні». Наразі фіксується значне збільшення показників розглянутих справ зацікавлених осіб, які подають відповідні запити дистанційно на офіційному сайті Держархіву. Така послуга є платною та існує з початку поточного року, а бажаючих отримати архівні довідки стає все більше.

Конструктивним був виступ і начальника відділу використання документів Національного архівного фонду, інформації, публікацій та зовнішніх зав’язків – заступника директора держархіву Сергія Крачкова. Високопосадовець надав порівняльну характеристику щодо запитів попереднього періоду та зазначив, що зростання потреб у наданні консультацій та роз’яснень потребує розширення телефонної мережі.

У своєму виступі начальник відділу зберігання, обліку та фізичної схоронності документів Національного архівного фонду Світлана Виногловська окреслила статистичні данні оцифрування і реставрації архівних документів та зазначила проблемне питання, яке потребують невідкладного вирішення, а саме: придбання додаткового обладнання для оцифрування архівних матеріалів.

У засіданні брала участь досвідчений архівіст – начальник відділу науково-довідкового апарату Олена Мартиненко, яка у своєму виступі доповіла присутнім про чималу роботу підрозділу у частині опрацювання описів фонду, виставкову та видавничу діяльність.

Представник відділу формування Національного архівного фонду, організації і координації архівної справи та діловодства звітувала про проведення планових перевірок установ, які є фондоутворювачами.

Під час засідання виступила заступник начальника відділу науково-дослідного апарату Наталія Привалова, яка поінформувала присутніх про завдання Державної архівної служби України в частині популяризації діяльності архівних установ України, реалізації інформаційно-комунікаційної політики і діджиталізації у сфері архівної справи. Про це йшлося під час відео-наради під головуванням очільника Державної архівної служби України Анатолія Хромова 13 липня поточного року.

В цілому нарада пройшла конструктивно, було прийнято низку управлінських рішень щодо подальшого покращення діяльності Державного архіву Одеської області.