1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини
  6. /
  7. В Україні стартував культурно-освітній...

В Україні стартував культурно-освітній марафон «Наша незалежність»

Архіви Одещини запрошуються до участі у Всеукраїнському марафоні.

За ініціативою Міністерства розвитку громад та територій України до Плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, розробленого на виконання Указу Президента України від 21 жовтня 2020 року №459 «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України», включено пропозицію «Проведення Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність», що має на меті забезпечити поширення історичних фактів та матеріалів, які відіграли знакову роль у становлення незалежної України.

Охоплення Марафоном уciєї території України дасть змогу забезпечити відродження історичних фактів окремих регіонів. Публікувати матеріали пропонують під єдиними хештегами #Наша_незалежність #Марафон_30 до серпня 2021 року. За результатами Марафону буде визначено ряд найкращих публікацій та забезпечено їх відзначення на одному із заходів, проведених у межах святкування 30-ї річниці незалежності України.

Концепція заходу передбачає збір та оприлюднення історичних матеріалів (фото, відео, документи, інформація з газет, історії очевидців тощо), що є знаковими для становлення української незалежності та визначними у певному регіоні.

Долучитися до марафону можна, публікуючи відповідну інформацію на офіційних веб-сайтах та сторінках у соціальних мережах архівів під єдиними хештегами #Наша_незалежність та #Марафон_30.

Матеріали для публікації на офіційному веб-сайті Державного архіву Одеської області з відповідним супровідним листом можна надсилати до серпня поточного року на електронну адресу державного архіву: archive@odessa.gov.ua (із обов’язковим зазначенням контактної особи).