1. Home
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новини
  6. /
  7. Робочий візит до Одеської...

Робочий візит до Одеської області голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова.

21 травня відбулася робоча нарада голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького та директора Державного архіву Одеської області Петра Лук’янчука. Головним питанням було переміщення Державного архіву Одеської області до будівлі, котра б відповідала усім вимогам для збереження понад 1 мільйон справ з аварійної будівлі Бродської синагоги, яка до того ж у 2016 році відповідно до рішення Одеської облради була повернута у власність єврейській релігійній общині.

Окрім цього обговорювались питання районних архівних відділів під час проведення територіально-адміністративної реформи. Розглядали питання про доцільність передачі приміщень в районах для централізованого зберігання архівних документів на місцях. Також обговорювали питання роботи архівних установ в умовах карантинних обмежень та програму створення страхового фонду документації (СФД) в Одеській області.

Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов підчас робочої поїздки до Одеси, зустрівся з колективом Державного архіву Одеської області. Найперше Анатолій Володимирович розповів про роботу Укрдержархіву у вирішенні питання підчас проведення адміністративно територіальної реформи, зупинився на змінах в архівному законодавстві – на тих, які вже внесені до відповідних актів, та тих, що перебувають на обговоренні та розгляді. Пан Анатолій відзначив роль одеських архівістів в ініціюванні й підготовці проектів деяких змін та закликав і далі надавати пропозиції для вдосконалення архівної справи. Пан Хромов наголосив, що він відкритий для спілкування з колегами, зокрема за допомоги соціальних мереж.